طراحی و اجرای اتاق سرور استاندارد و مرکز داده‌ها

طراحی و اجرای اتاق سرور استاندارد و مرکز داده‌ها

طراحی و اجرای تمامی بخش‌های اتاق سرور استاندارد و مرکز داده‌ها (Data Center)

شرکت آریا ساسل تمام آنچه برای زیر ساخت شبکه فیبر نوری یا مسی در اتاق سرور و دیتا سنتر خود نیاز دارید را فراهم می‌کند.

يكي از خدماتي كه به واقع جزء خدمات مادر و اصلي گروه خدمات شبكه ‎هاي اطلاع ‎رساني رايانه‎ اي و مخابراتی محسوب مي‎شود، خدمات «مركز داده یا دیتا سنتر» است. اين نوع خدمات، با بهره ‎برداري فوق‎العاده از «فضاي سايبر» امكان انجام فعاليت‎ هاي گوناگوني را ميسر ساخته است.
مركز داده مركزي است براي نگهداري، پردازش و ارائه خدمات تحت شبكه‌ هاي اطلاع‌ رساني و اينترنت كه ميزبان سرورها و خدمات سازمان‌ هاي مختلف می‌باشند.

در يك تعريف كامل مركز داده مکاني است:

با امنيت فيزيكي و الكترونيكي بالا، برخورداری از پهناي باند ارتباطي وسيع، متصل به شبكه‌ هاي رايانه‌ اي ملي يا جهاني، با خدمات تمام وقت و در دسترس، كه شامل انواع تجهيزات سخت‌ افزاري (رايانه‌ ها، سوئيچ‌ ها، مودم‌ ها و …) و نرم‌ افزاري (پايگاه‌ هاي داده، سرورها، سيستم‌ عامل و …) پيشرفته بوده و از پشتيباني و نگهداري حرفه‌اي و تمام وقت برخوردار است و به پشتيباني و ارائه انواع خدمات مرتبط با اطلاعات و داده از قبيل خدمات ذخيره، نگهداري و بازيابي داده، خدماتERP، ميزباني خدمات اينترنتي، ميزباني ارائة خدمات كاربردي (ASP)، ميزباني برون‌ سپاري خدمات (Out-Sourcing) و غيره براي شركت‌ هاي خصوصي يا دولتي مي‌پردازد. صاحبان خدمات و داده اشخاص حقيقي يا حقوقي هستند که خدمات و داده‌هاي خود را به مرکز داده یا دیتا سنترها مي‌سپارند و از طريق اين مراكز خدمات خاصي به مشتريان ارائه مي‌كنند.

طراحی و اجرای اتاق سرور استاندارد و مرکز داده‌ها

طراحی و اجرای اتاق سرور استاندارد و مرکز داده‌ها

تهویه و کولینگ اتاق سرور و دیتا سنتر

اتاق‌های سرور یا دیتا سنترها فضاهای بسته‌ ای هستند که به دلیل قرارگیری سرورها و یا قرارگیری حجم بسیار زیادی از قطعات الکترونیکی گرمای زیادی تولید می‌نمایند این گرما متناسب با تعداد رک‌های قرارگرفته در اتاق سرور یا دیتا سنتر افزایش می‌یابد و به همین دلیل خنک‌ کردن اتاق‌های سرور و دیتا سنتر با ظرفیت‌ های مختلف یا با تکنولوژی‌ های متفاوتی با توجه به میزان بار برودتی آنها تعین می‌شود. در این بخش سعی داریم روش‌ های متداول در خنک‌ کردن اتاق سرورها و دیتا سنترها را بطور کامل شرح داده و با نمونه‌ هایی آنها را مقایسه نمائیم. از آنجا که هر سیستمی دارای توانی است و توان در سیستم‌ های خنک‌ کننده با واحدهای معمول خود سنجیده می‌شود ۳ عبارت در سیستم‌ های خنک‌‌ کننده بکار می‌رود.

۱. BTU (British Thermal Unit)

هر BTU میزان گرمایی است که دمای یک پوند (453 گرم) آب را در فشار یک اتمسفر از دمای 60 درجه فارنهایت به 61 درجه فارنهایت برساند. در کولرهای گازی از این واحد استفاده می‌شود و هر چه عدد آن بزرگ‎‌تر باشد به معنی قدرت خنک‌ کنندگی بیشتر است در واحدهای مسکونی هر 12000 BTU می‌تواند یک فضای 48 متری را خنک نماید.

۲. CFM (Cubic Feet Per Minute)

این واحد(CFM) تعیین‌ کننده میزان هوای تولید شده توسط سیستم خنک‌ کننده با مقیاس فوت مکعب در دقیقه است که عموماً از این مقیاس برای فنها یا سیستم‌ های هوا ساز استفاده می‌شود تا حجم هوادهی را تعیین نمایند.

۳. TT (تن تبرید)

برای تجهیزات بزرگ سرمایشی از این واحد کمک می‌گیرند که چیلرها جزو این تجهیزات دسته‌بندی می‌شوند فارغ از طبقه‌ بندی نوع چیلرها که در 2 دسته تراکمی و جذبی هستند؛ هر 1 TT معادل 1 ساعت کار کولرگازی 12000 خنک‌ کنندگی ایجاد می‌کند. در تعیین نوع کولینگ و روش آن طراحی‌ های مختلف بکارگرفته می‌شود، اما در همه روش‌ ها محاسبه یکی بوده و فقط از روش‌های متفاوت بهره برده می‌شود. در ایران عموماً اتاقهای سرور و دیتا سنترها از روش‌های زیر برای خنک‌ کردن تجهیزات استفاده می‌نمایند.

استفاده از کولرهای اسپیلیت (گازی) متداول‌ترین روش در ایران بوده و با توجه به اینکه اتاق‌ های سرور و دیتا سنترهای شرکت‌های کوچک و مراکز تجاری با ابعاد کم دارای حجم زیادی نیست عموماً یک اتاق کوچک حتی 6 متری برای قرارگیری رکها انتخاب شده و با استفاده از یک یا ۲ اسپیلیت که بصورت خودکار کار می‌کنند دمای اتاق را در رنج مناسب حدود ۲۲ درجه سانتی‌ گراد نگه می‌دارند.

در این روش باید چند نکته را در نظر داشته باشیم:

– کولرهای اسپیلیت برای کاربردهای صنعتی یا کار دائمی طراحی نمی‌شوند بنابراین روشن نگهداشتن آنها امری بسیار خطرناک است چرا که خستگی ایجاد شده در این کولرها در دراز مدت عمر کولر‌ها را کاهش داده و می‌تواند منجر به از کار‌ افتادگی زود هنگام کولر گردد.

– کولرهای اسپیلیت به دلیل آنکه برای کار در زمان طولانی طراحی نشده‌اند اگر برای کاربردهای صنعتی مانند خنک نگهداشتن اتاق سرور و دیتا سنتر استفاده می‌شوند همیشه بایستی دارای یک کولر پشتیبان رزرو باشند که این کولر پشتیبان با سیستم کنترل اتاق سرور و دیتا سنتر در شرایط بحرانی افزایش دما یا خرابی کولر اول فعال گردد.

– برای آنکه حداقل خستگی در کولرها ایجاد گردد بایستی به ازای هر ۸ ساعت کار جای کولر فعال با کولر پشتیبان تعویض گردد و این مقوله نیز جزو وظایف سیستم کنترل اتاق سرور و دیتا سنتر است که در صورت انتخاب درست سیستم می‌توان از قابلیت‌ های آن برای کنترل کولرها همراه با سیستم درایو قدرتی بهره‌مند گشت.

هشدار: هیچ‌گاه اتاق‌ های سرور و دیتا سنترها را هرچند کوچک با استفاده از ۱ کولر اسپیلیت تجهیز ننمایید چرا که در این صورت هر آن باید منتظر یک اتفاق در اثر از کار افتادگی کولر و خرابی تجهیزات اتاق سرور و دیتا سنتر باشیم.

نکته۱: ظرفیت کولر‌های اتاق سرور و دیتا سنتر را همیشه ۱ پله بیشتر از مقدار محاسبه شده در نظر بگیرید تا کولرها در شرایط بار ماگزیمم کار نکنند و امکان توسعه شبکه تا حدودی وجود داشته باشد.

نکته۲: در قرارگیری کولر‌های اسپیلیت این نکته رعایت شود که هیچ‌گاه پنجره‌‌ها رو به روی هم قرا نگیرند چرا که پرتاب باد هر کولر روی کولر رو به رو اثر منفی می‌گذارد و آن را زودتر از دمای مطلوب خاموش می‌نماید.

روش خنک کردن اتاق سرور و دیتا سنتر به شیوه فوق مرسوم‌ ترین روش در ایران است و می‌توان اتاقهای سرور و دیتا سنترهای تمامی شرکت‌ های کوچک و متوسط را نام ‌برد که با این شیوه کولینگ انجام می‌دهند؛ برای نمونه اتاق‌ های سرور و دیتا سنتر شرکت کروز، کیان خودرو، بیمارستان بازرگانان، بیمارستان آسیا، دادگستری استان مرکزی، شرکت توتال و شرکت زیمنس در ایران، دیوان محاسبات سمنان، آستان قدس رضوی و قوه قضاییه و ……. همه و همه از این شیوه استفاده کرده‌اند.

هشدار مهم: در روش خنک‌ سازی با سیستم کولرهای اسپیلیت به خاطر غیر قابل اعتماد بودن این کولرها حتماً باید از یک سیستم هشدار دهنده دمای اتاق سرور و دیتا سنتر بهره‌ برد تا در شرایط بحرانی بتوان از طرق مختلف نگهدار سیستم را در جریان اتفاقات رخ‌داده در اتاق سرور ودیتا سنتر قرارداد در غیر این صورت می‌‌تواند باعث تحمیل خسارات میلیونی یا میلیاردی به مجموعه گردد.

وقوع آتش‌ سوزی در اتاق‌ های سرور و دیتا سنتر بدترین اتفاق ممکن در این اتاق‌ها است که باعث از بین رفتن تمامی تجهیزات و اطلاعات داخل اتاق شده و سرمایه مالی و اطلاعاتی بزرگی را با خود نابود می‌نماید، جلوی این اتفاق را می‌توان بسادگی با استفاده از یک سیستم هشدار دهنده دمای اتاق سرور و دیتا سنتر ساده قبل از بروز چنین فجایعی با هزینه‌ ای بسیار ناچیزتر از قیمت تجهیزات اتاق سرور و دیتا سنتر گرفت.

هر چند سیستم‌ های هشدار دارای آیتم‌های مختلفی هستند، اما ساده‌ترین آنها نیز می‌توانست جلوی بروز فاجعه‌ای مشابه عکس‌های بالا را بگیرد که صد البته سیستم‌ های پیشرفته خود امکان قطع برق اتاق و کنترل آتش را قبل از بروز چنین وقایعی دارند. لازم به توضیح است که برخی شرکت‌ های بدون تجربه و داشتن اطلاعات فنی اقدام به تولید سیستم‌ های هشدار دهنده اتاق سرور و دیتا سنتر می‌نمایند که البته فارغ از کیفیت قطعات استفاده شده در سیستم ساخته شده سیستم تولیدی می‌تواند با مشکلاتی همچون عدم نمایش درست دما و رطوبت، عدم ارسال اخطار در شرایط هشدار و افزایش دما و موارد این چنینی رو به رو شود که در این موارد تجهیز نکردن اتاق سرور و دیتا سنتر به چنین دستگاهی بهتر از تجهیز کردن آن است چرا که اگر اتاق سرور و دیتا سنتر به این دستگاه با کیفیت پایین مجهز شود موجب گمراهی مدیر و نگهدار اتاق سرور و دیتا سنتر شده و همان مشکلات بالا بروز می‌نماید.

در بسیاری از موارد که طراحی سیستم هشدار دهنده از کیفیت خوبی برخوردار نیست به غلط در شرایط دمای مطلوب برای مدیر یا نگهدار اتاق سرور و دیتا سنتر پیغام افزایش دما یا رطوبت ارسال می‌نماید؛ این اتفاق باعث می‌شود که حتی اگر افزایش دمای واقعی رخ دهد مسئولین امر آن را به حساب خطای دستگاه گذاشته و رسیدگی به خطا را از اولویت خارج نمایند.

سیستم اطفاء حریق اتاق سرور و دیتا سنتر

گاز FM200 قابلیت اطفاء در کلاس‌ های حریق A,B,C,D,E را دارا می‌باشد و به طور گسترده در اطفاء کلاس E که مربوط به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی می‌باشد و نحوه عملکرد آن به صورت سیلابی در محیط تحت حفاظت می‌باشد و با پرکردن محیط تحت حفاظت و رقیق‌کردن اکسیژن محیط و نیز شکستن زنجیره حریق عمل اطفاء حریق را صورت می‌دهد، از آنجایی که گاز FM200 یک گاز گران قیمت می‌باشد، لذا در مواردی که حجم کمی تحت پوشش باشد مقرون به استفاده می‌باشد.

اجرای سیستم FM200 برای اتاق‌ های سرور، اتاق کامپیوتر، دیتا سنتر و … نیاز به اجرای لوله‌ کشی برای سایت مورد نظر می‌باشد که از جمله ملزومات دیگر اجرای این سیستم مهارکردن سیلندرها توسط براکت می‌باشد که به دلیل مسائل فنی و ویژگی گاز FM200، کپسول‌ های مورد استفاده باید در نزدیکی محل حریق و عمدتاً در داخل اتاق سرور، اتاق کامپیوتر، دیتا سنتر و … قرار داده شود؛ همچنین از سایر تجهیزات مورد استفاده در این سیستم اطفاء می‌توان به شیر برقی فعال ساز یا سیلندر فرمان‌دهنده جهت فعال‌ شدن سیستم اطفاء، شیلنگ‌ های فشار قوی تخلیه و نازل‌ های مخصوص برای تخلیه در محیط تحت حفاظت اشاره کرد.

سیستم اطفاء FM200 طراحی شده برای فعال شدن و وارد شدن به مرحله اطفاء نیازمند فعال سازی سیستم توسط سیستم کشف و اعلام حریق دارد که این سیستم یک سیستم کنترل‌ پنلی با تجهیزات مربوط به کشف حریق که به صورت کاشف دود، کاشف حرارت، کاشف دود و حرارت و شاستی‌ های دستی اعلام حریق، اطفاء حریق (تخلیه کپسول‌ ها) و عدم اطفاء حریق (عدم تخلیه کپسول‌ ها) می‌باشد.

دوربین مدار بسته در دیتا سنتر

دوربین مدار بسته از دیرباز مورد استفاده بشر قرار می‌گرفت. با پیشرفت تکنولوژی و بهره‌ وری‌ های بیشتر از این پیشرفت بشر متوجه شد برای رفع برخی از نیازهای خود باید از چشم سومی به نام دوربین‌ های مدار بسته استفاده کند. در ابتدا بشر از این گونه سیستم‌ ها برای رفع نیازهای امنیتی و حفاظتی استفاده می‌کرد. با پیشرفت هر چه بیشتر این‌گونه سیستم‌ ها و استفاده از آنها جهت تحقق اهداف کنترلی و رسوخ این مسئله در واحدهای صنعتی استفاده از دوربین مدار بسته جهت تحقق اهداف مدیریتی مرسوم شد.

در واقع مدیران با نصب این دوربین مدار بسته در محل های مختلف کارخانه‌ ها و واحدهای اداری به کنترل پرسنل و نیروها می‌پرداختند و حضور خود را در مناطق دلخواه ازمحیط کار (بدون حضور فیزیکی) به اثبات می‌رساندند. امروزه نیز استفاده از دوربین های مداربسته جهت تحقق اهداف مدیریتی (با اندکی تغییر و توسعه) بر همان منوال است. نظرسنجی‌ها و تحقیقات انجام شده از واحدهای صنعتی و پروژه‌ های اجرایی که دوربین مدار بسته را چاشنی مدیریت خود کرده اند، نشان دهنده افزایش قابل توجه راندمان تولید، بهینه‌ سازی محصول و کاهش کم‌کاری است و طبیعتاً رضایت بسیار بالای مدیران را از این سیستم‌ ها به همراه داشته است. البته لازم به توضیح است تحقق این اهداف منوط به طراحی صحیح و استفاده صحیح از تجهیزات مناسب است.

مدیرانی که از این‌گونه سیستم‌ ها جهت مدیریت و کنترل پرسنل خود استفاده می‌کنند باید توجه داشته باشند دوربین مدار‌ بسته به هیچ‌ وجه جایگزین حضور فیزیکی آنان در بین کارکنان نیست و پرسنل همیشه نیاز به نگاه‌ها و لبخندهای ناشی از رضایت مدیران دارند. دوربین مدار بسته فقط از حضورهای متعدد و کنجکاوانه مدیران با هدف سرکشی و متوجه شدن از میزان و نوع کارکرد پرسنل جلوگیری کرده و به مدیران این امکان را می‌دهند که همیشه و در هر مکان حضور داشته و بصورت مداوم روند تولید محصول و اجرای فرآیندها را در جهت تولید محصول مناسب با در نظر گرفتن مؤلفه فرهنگ سازمانی کاملاً کنترل کرده که این خود شاخصه بسیار حائز اهمیت برای مدیران خلاق و مدیرانی که وقت کمی برای از دست دادن دارند محسوب می‌شود؛ اکثر مدیران یا به دلیل اتلاف وقت یا به دلیل لطمه خوردن به شخصیت مدیریتی به واسطه حضورهای متعدد و همیشگی در تمامی مناطق واحدهای تولیدی و اداری از این کار خودداری می‌کنند.

تجربه نشان داده است اکثر پرسنل در لحظه نصب این گونه سیستم‌ ها یک حالت انفعالی نسبت به آنها نشان می‌دهند، چرا که آنها را شخص سومی تلقی می‌کنند که هیچ روح و احساسی نداشته و مدیران آنها را اجیر کرده تا کم‌ کاری‌ های پرسنل را به آنها گزارش دهند.

برای از بین رفتن این ذهنیت، مدیران بایستی در ماه‌های آغازین استفاده از دوربین مدار بسته، سعی در تشویق کارکنان و پرسنل کوشا داشته باشند نه توبیخ افراد کم‌ کار. با این کار ذهنیت پرسنل به سمتی تغییر خواهد کرد که مدیر کوشا و زحمت کش مجموعه دوربین مدار بسته را نصب کرده تا حتی در زمانی که در بین کارکنان نیست از تلاش و فعالیت‌های مفید آنان با خبر شود. در نتیجه این ذهنیت هم راندمان کاری بالاتر و هم حسن نیت پرسنل نسبت به مدیر بیشتر خواهد بود.

نکته قابل توجه دیگر نحوه نصب دوربین مدار بسته از حیث نوع کاربری محیط است. مدیران و پیمانکاران باید توجه داشته‌ باشند دوربین مدار بسته در محل‌ هایی که پرسنل به راحتی ظاهری بیشتر و خارج از بروکراسی‌ های سازمانی نیاز دارند نصب نگردد. عدم رعایت این مسئله علاوه بر تغییر قابل توجه ذهنیت پرسنل نسبت دوربین مدار بسته، باعث شکسته شدن حرمت‌ها و آزار پرسنل نیز می‌شود. به طور قطع برای یک مدیر مهم نیست که نیرو در خوابگاه چه می‌کند بلکه مسئله حائز اهمیت نوع و میزان کار او در پشت میز کار است و همینطور مهم نیست نیرو در ساعت حضور در ناهار خوری یا نماز خانه چه می‌کند بلکه برای او ساعاتی که نیرو در محل کارش است اهمیت دارد.

یکی از استفاده‌ هایی که عموماً مدیران از دوربین مدار بسته می‌کنند استفاده از فیلم‌ های ضبط شده جهت مستند سازی توبیخ‌ ها است. این مسئله بسیار مفید فایده است چرا که عمدتاً پرسنل کم‌ کار و سهل‌ انگار بینهایت دلیل برای عدم انجام درست و به موقع کارها دارند که مرسوم‌ترین آنها نداشتن وقت کافی است. وجود فیلم‌ های ضبط شده به مدیران کمک می‌کند تا پرسنل را متوجه اشتباه خود ساخته و پرسنل نیز متوجه شوند مدیر حتی در مواقع عدم حضور نیز بر تمامی کارهای آنان اشراف کامل دارد.

تجربیات و تحقیقات مدیران موفق نشان داده است زمان توبیخ کارمند کاهل و سهل‌ انگار (در اکثر مواقع) نباید طولانی باشد چرا که این امر به کارمند فرصت سفسته و توجیح را داده و در بعضی موارد نیز منجر به شکسته شدن حرمت‌ها بین نیرو و مدیر و در صورت عدم رعایت شئونات توسط کارمند به شخصیت مدیریت در کل سازمان نیز لطمه خواهد زد، لذا به مدیران پیشنهاد می‌شود برای دفعات اول بازبینی فیلم‌ ها را (فیلم‌ هایی که نشان دهنده کم‌ کاری کارمند است) به خود شخص خاطی محول‌ کنند تا هم وقت کمتری از مدیریت گرفته شود و هم کارمند خاطی در خلوت خود فرصت تفکر داشته باشد نه در حضور مدیر اجازه توجیح و سفسته.

یکی دیگر از اشتباهات شایع در بین مدیران و پیمانکاران استفاده از دوربین‌ های مخفی برای کنترل و مدیریت است. این مسئله از دو حیث دارای اشکال است؛ اولاً، ما بعد از عدم رعایت هنجارهای سازمانی متوجه ناهنجاری شده و با فرد خاطی برخورد خواهیم داشت که این مسئله (عدم رعایت هنجار توسط برخی از پرسنل) ممکن است بر هویت و شخصیت سازمان لطماتی وارد کند. ثانیاً، بعد از برملا شدن این قضیه (استفاده از دوربین‌ های مخفی برای کنترل و مدیریت) ناخودآگاه یک حس نا امنی و بی‌اعتمادی در بین پرسنل ریشه دوانده که بسیار برای مجموعه مضر است. حال آنکه نصب دوربین مدار بسته به صورت آشکار هم به واسطه حضور فیزیکی دوربین مدار بسته از ناهنجاری جلوگیری کرده و هم حس امنیت را در بین ارباب رجوع و پرسنل ایجاد می‌کند چرا که همه می‌دانند در صورت بروز هر اتفاقی همه چیز قابل پیگیری و کنترل است.

لازم به ذکر است این مسئله اساس دوربین مدار بسته مخفی را زیر سوال نبرده و در اصل منظور این است که دوربین‌ های مخفی توجیه خاص خود را دارند که شایع‌ ترین آنان پیدا کردن فردی است که یک سری اشتباهات زیان‌ آور انجام شده است با هدف جبران خسارات یا کنترل منش و رفتار گروه خاصی از پرسنل در شرایط عادی و بروز هر گونه ابزار محدود کننده.

با رعایت دقیق و صحیح موارد بالا که تمامی آن‌ها ناشی از نظر سنجی و تحقیق است هم می‌توان جهت کنترل و مدیریت دقیقتر از دوربین مدار بسته استفاده کرده و هم می‌توان کلیه تنش ها و آسیب‌ های رفتاری ناشی از پاسخ پرسنل به استفاده از دوربین مدار بسته را به بهترین شکل کنترل کرده و در جهت صحیح خود هدایت کند.

درب ایمنی ضد حریق اتاق سرور و دیتا سنتر

درب ایمنی ضد حریق روکش Stainless Steel یا با روکش کربن امروزه نقش مهمی در دیتا سنتر و اتاق سرور موتور خانه و سازمان‌ ها را بازی می‌کنند.

پایش شرایط محیطی در اتاق سرور و دیتا سنتر برای از کار نیفتادن موتور خانه سازمان ضروری می‌باشد. خارج شدن درجه دما و رطوبت از محدوده استاندارد از اصلی‌ترین دلایل بروز مشکل از کار افتادن تجهیزات IT می‌باشد، لذا به کارگیری ابزارهای حرفه‌ ای مانیتورینگ (پایش) محیطی از الزامات اصلی در مدیریت فناوری اطلاعات می‌باشد.

اطلاعات فنی درب ایمنی ضد حریق

  • این درب بر اساس استاندارد B.S ساخته و آزمایش شده است.
  • نمای روی درب مناسب محیط‌ های اداری و صنعتی.
  • عایق‌ بندی لایه میانی به وسیله مواد خاص.
  • دارای پوشش تأخیر انداز آتش (Fire Retardant Coatings) با نرخ آتش های hr , 1/2 hr ,1 hr, 1/2 hr 2 جهت بالا بردن ضریب مقاومت در برابر حرارت
  • درب ایمنی دیتا سنتر مخصوص اتاق سرور با روکش MDF گرماتورمی

درب ایمنی دیتا سنتر مخصوص اتاق سرور

  • بدنه دو لایه ورق MDF 8mm دو طرف درب ۲ لایه ورق MDF 8mm گرماتورمی رویه درب با لمینیت PVC
  • هسته تلفیقی شامل سازه فولادی به همراه ورق فولادی 1mm فرم داده شده
  • پوشش داخلی پشم سنگ از نوع سخت RS
  • شامل قفل مولتی سیستم ۱۴ زبانه Kale ترک و قفل تردد
  • قفل الکتریکی CISA داخل چارچوب قابل تجهیز به انواع سیستم تردد
  • درب بند اتوماتیک از نوع ضد حریق
  • امکان جاسازی شیشه دید مخصوص دو جداره سیکوریت
  • لاستیک دود بند و درز بند ضد حریق سیلیکونی با مقاومت ۳۵۰درجه گرمایی

درب ایمنی ضد حریق چوبی با روکش MDF گرماتورمی

امروزه دیتا سنتر و اتاق سرور نقش موتورخانه شرکت‌ ها و سازمان‌ ها و مراکز اداری را بازی می‌کنند. پایش شرایط محیطی در اتاق سرور و دیتا سنتر برای از کار نیفتادن موتورخانه سازمان ضروری می‌باشد.خارج شدن درجه دما و رطوبت از محدوده استاندارد از اصلی‌ترین دلایل بروز مشکل از کار افتادن تجهیزات IT می‌باشد، لذا بکارگیری ابزارهای حرفه‌ ای مانیتورینگ (پایش) محیطی از الزامات اصلی در مدیریت فناوری اطلاعات می‌باشد.

اطلاعات فنی:

– این درب بر اساس استاندارد B.S ساخته و آزمایش شده است و مخصوص اتاق اسناد می‌باشد.

– نمای روی کار مناسب برای محیط های اداری و تجاری و صنعتی

– عایق بندی لایه میانی به وسیله شیلدها و مواد خاص

– دارای پوشش تأخیر انداز آتش (Fire Retardant Coating) با نرخ آتش های hr , 1/2 hr ,1 hr, 1/2 hr 2 جهت بالا بردن ضریب مقاومت در برابر حرارت.

– مقاوم در برابر حریق و ایمن در برابر سرقت به همراه قفل الکتریکی در چارچوب در و Door Closer و Access Control درب ایمنی دیتا سنتر شامل:

  • استفاده از پروفیل و ورق‌ های فولادی در ساختار داخل درب
  • روکش زیبا و متنوع از جنس MDF که توسط دستگاه‌ های مدرن CUT و CNC BARBARAN و … و لمینیت PVC ضد‌خش در طرح‌ ها و رنگ‌ های مختلف تولید می‌شود.
  • روکش درب MDF و دارای شیت‌ های مخصوص حریق که مقاومت حرارتی را تا 1200 درجه را دارا می باشد.
  • قفل مخصوص ۱۵زبانه کاله یا دو کلیدی مشابه گاو صندوق به همراه شب بند ایمنی.
  • قابلیت تجهیز به انواع قفل‌ های الکترونیکی و سیستم‌ های Access control (کارت، رمز و اثر انگشت)
  • بی نیاز از نرده و حفاظ، رنگ، یراق‌ آلات و چهارچوب
  • درب ایمنی ضد حریق روکش کربن استیل (ورق سیاه)
  • رویه به همراه رنگ کوره‌ ای
  • آنتی پنیک
  • ضد حریق
  • پرشده با پشم سنگ
  • چارچوب فلزی
  • لاستیک درز بندی ضد حریق

سیستم کنترل تردد و ورود دیتا سنتر

کنترل تردد (Access Control) چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

کنترل تردد یا سیستم‌ های کنترل دسترسی چیست؟

از آغاز پیدایش بشر ما نیاز به محدودکردن دسترسی به خانه‌ ها، مکان‌ های تجاری یا هرجایی که کاملاً عمومی نیست و ورود به آن برای عموم آزاد نیست، شناختیم. ما می‌توانیم فکرکنیم که اولین سیستم کنترل تردد سنگی یا مانعی بود که در ورودی اقامتگاه انسان قرار داده شد مانند دیوار و درها. درها، دیوارها، دروازه‌ها و موانع دیگر برای جلوگیری از ورود آزاد در طی زمان بکار گرفته شدند.

در جهان امروز ما از کنترل تردد به عنوان وسیله‌ای که به طور فعال ورود را تأیید یا رد می‌کند، صحبت می‌کنیم؛ معمولاً برای ساختارهای تجاری، صنعتی، دولتی و به‌ خصوص مراکز مالی سیستم‌ های امروزی بسیار بیشتر از محدودیت دسترسی برای یک فضا عمل می‌کنند، ولی همچنان این کارکرد اصلی‌شان شناخته می‌شود. واژه شناسی مشابهی که ما در مبحث فعلی از سیستم الکترونیکی کنترل تردد فیزیکی بکار می‌گیریم بیشتر در دنیای فناوری اطلاعات برای شرح سیستم‌ هایی است که برای محدودیت یا کنترل تردد شبکه ‎های کامپیوتری و نرم افزارها بکار می رود، شاید کمی گیج‌کننده باشد، در این مقاله ما به طور کامل از سیستم کنترل ترددی که کنترل تردد در فضاهای فیزیکی را انجام می‌دهد صحبت می‌کنیم.

چرا ما به کنترل تردد و سیستم‌ های کنترل تردد نیاز داریم؟

دلایل اجتماعی برای اینکه چرا ما کنترل تردد را به عنوان یک نیاز درمی‌یابیم موضوعاتی هستند که در مقالات دیگر و از زاویه روانشناسی بررسی شده‌اند. نیاز برای بعضی از انواع کنترل تردد در هر ساختمانی به طور کلی پذیرفته شده است. دقت کنید که چنانچه ساختمان‌هایی با درهای قفل‌شده کمی در جامعه شهری وجود داشته باشد، مسئله ضرورت کنترل تردد نیاز به توجیه ندارد؛ دلایل مشهود برای کنترل‌ کردن تردد جلوگیری از دسترسی بدون اجازه افرادی است که امکان دزدیدن یا آسیب‌ رساندن به دارایی یا صدمه‌رساندن به افراد را دارند، دقیقاً آغازگر یک منطق عقلایی برای توجیه هزینه یک سیستم کنترل تردد می‌باشد. بهبود بازدهی کارکنان و محدودیت ایجاد مسئولیت برای آنها دلایل مهم دیگری هستند که به طور معمول ضرورت گسترش این سیستم‌ ها را توجیه می‌کنند.

بهبود بازدهی از طریق سیستم‌ های کنترل تردد

اگر مکان‌های تردد کارکنان به جاهایی که فقط برای انجام وظایفشان نیاز به تردد در آنها را دارند محدود شوند، به افزایش بازدهی در سازمان کمک می‌شود. شما می‌توانید تصور کنید که اگر کارکنانی که برای قسمت فروش یا انبار کالا به کار گرفته شده‌اند، در قسمت‌ های اداری یا حوزه حسابداری تردد کنند، ممکن است بازدهی در هر دو حوزه کاهش یابد. بوسیله افزایش کارایی با افزایش فاصله بین نقاط ورودی، حوزه‌ های کاری، مکان‌های تفریح و امکانات رفاهی، شما می‌توانید مقدار زمانی را که کارکنان واقعاً به وظایف محول شده به آنها می‌پردازند را افزایش دهید. سیستمی که تردد در مکان‌ های معینی را در طی زمان‌های معینی محدود می‌‌کند، می‌تواند کارایی را افزایش داده و اهداف موردنظر سازمان را محقق نماید.

محدود کردن مسئولیت از طریق سیستم‌ های کنترل تردد

اگر یک کارفرما در ارائه سیستم یا ابزارهایی که به طور کلی برای جلوگیری از آسیب و زیان پذیرفته شده‌اند ناموفق باشد، چنانچه احتمال واقعه‌ای ناخوشایند در دارایی و مکان کسب و کارش وجود داشته باشد، این کارفرما خود و دارایی‌اش را در معرض مسائلی قرار داده است که می‌تواند نتایج زیان‌باری برایش به همراه داشته باشد.

نتیجه گیری: سیستم‌ های کنترل تردد از هر نوعی همیشه در جامعه ما بکارگرفته شده‌اند. سیستم‌ های امروزی معمولاً شامل قفل‌ های الکترونیکی، صفحه کلیدها، کارت خوان ها یا تجهیزات بیومتریک هستند؛ اگرچه این سیستم‌ ها کارائی بیشتری از اجازه ورود ندادن به افراد غیرمجاز را دارند، اما هنوز این به عنوان اصلی‌ترین کارکردشان شناخته شده است. محافظت از افراد و دارایی دلیل اصلی گسترش سیستم کنترل تردد می‌باشد، اما افزایش بازدهی و محدودیت در معرض مسئولیت گذاشتن به صاحبان کسب و کار برای ارائه بازهی در سرمایه‌گذاری موردنیاز کمک می‌کند.

تابلو برق و UPS

تابلو برق محفظه‌ ای برای نصب و سیم‌ بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی است که کلیدها و قطعات کنترلی و حفاظتی و لوازم نمایشگر (ولتاژ، جریان، فرکانس، توان و …) روی آن نصب می‌شوند. همچنین تابلو های برق جهت جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی به کاربرانِ تجهیزات و حفاظت تجهیزات در برابر عوامل محیطی استفاده می‌شوند. کنترل خطوط ورودی و خروجی برق و برق اضطراری، همچنین لزوم مانیتورکردن جریان و ولتاژ خطوط استفاده از تابلو برق را الزامی می‌سازد. تابلو برق علاوه بر داشتن ولت متر و آمپرمتر دارای یک سری کلیدهای مینیاتوری بوده که جهت جریان و وضعیت ولتاژ را کنترل می‌نماید؛ همچنین توسط این کلید‌ها قادر خواهیم بود تا برق قسمتی از سازمان را روی برق شهر تنظیم کرده یا می‌توانیم آن را به UPS مرتبط سازیم.

تابلو برق اتوماتیک اتاق سرور و دیتا سنتر – ATS

در بحث تجهیزات صنعتی و تأسیسات الکتریکی در برخی موارد نیاز است که یک سیستم تغذیه مناسب و بدون قطعی داشته باشد. مثلاً در موارد صنعتی نیاز است چنانچه شبکه برق اصلی کارگاه به هر دلیل قطع شد بتوانیم تغذیه کارگاه را از یک دیزل ژنراتور تأمین‌کنیم؛ نمونه دیگر بیمارستان‌ها هستند، در بیمارستان‌ها داشتن یک سیستم تغذیه بدون وقفه در صورت بروز مشکلاتی چون قطعی یا افت برق شبکه، امری بسیار ضروری است. به همین منظور سیستم‌ ها و تابلوهای برقی طراحی شده‌اند که خیلی سریع در هنگام خطا در شبکه برق اصلی، تغذیه واحد صنعتی یا ساختمانی مثل بیمارستان را از طریق ژنراتور و یا UPS تأمین می‌کنند. سیستم ATS (Automatic Transfer Switch) دقیقاً برای این منظور طراحی شده است. قابلیت‌هایی که یک سیستم ATS می‌تواند داشته‌باشد عبارتند از:

۱- خطا را تشخیص می‌دهد؛ این خطا می‌تواند قطع کامل تغذیه شبکه باشد یا افت ولتاژ خارج از حد استاندارد شبکه برق یا حتی تغییرات فرکانس

۲- خیلی سریع تغذیه بارها را از روی تغذیه اصلی برداشته و آن را به تغذیه‌ های اضطراری مثل ژنراتور منتقل می‌کند.

۳- زمانی که تغذیه شبکه به حالت عادی بازگشت دوباره بارها را به تغذیه اصلی متصل می‌کند.

کابل‌ کشی ساخت یافته فیبر نوری یا مسی در دیتا سنتر

انجام کابل‌ کشی فیبر نوری یا مسی ساختمان برای شبکه‌ های دیتا و تلفن یکی از اصلی‌ ترین بخش‌ های اجرای پروژه‌ های IT و ICT می‌باشد. رعایت استاندارد ANSI/EIA/TIA 568 B.2:2002 و ISO/IEC 11801 در تمام مراحل طراحی و اجرا شبکه‌ های مبتنی بر کابل‌ های فیبر نوری یا کابل‌ های مسی ضامن برخورداری از زیر ساختی کارا و قابل‌ اطمینان جهت پیاده‌ سازی دیگر سرویس‌ های مورد نیاز نرم‌ افزاری و سخت‌ افزاری می‌باشد. تنوع محیط‌ های انتقال اطلاعات خصوصاً هنگامی‌که در یک محل پیاده‌ سازی گردند مشکلاتی در زمینه نگهداری و توسعه آنها ایجاد می‌نماید.

راه‌حل این معضل یکپارچگی در انتخاب نوع کابل فیبر نوری یا مسی و اتصالات شبکه فیبر نوری یا مسی جهت پیاده ‎سازی کاربردهای مختلف می‌باشد. دراین رابطه استانداردهایی توسط مؤسسات بین‌المللی با مضمون کابلکشی عمومی (Cabling Generic) یا کابل‌ کشی ساخت‌ یافته (Structured Cabling) معرفی و عرضه شده‌اند. شرکتهای سازنده ملزومات کابلکشی محصولات خود را منطبق با این استاندارد تولید و عرضه می‌نمایند. کابلکشی ساخت‌یافته فیبر نوری یا مسی سیستمی است مشتمل بر پریزها، کابل‌ های فیبر نوری یا مسی، اتصالات و پنل‌ های کابل فیبر نوری یا کابل مسی (Fiber Optic/Copper Patch Panels) که فرآیندهای طراحی، نصب، تست و تضمین عملکرد سیستم از اجزاء لاینفک این مجموعه می‌باشند.

در یک سیستم کابل‌ کشی ساخت‌ یافته واقعی، کابلهای فیبر نوری یا کابل‌های مسی، پریزها و اتصالات فیبر نوری یا مسی برای کلیه کاربردها یکسان هستند، بنابراین یک پریز جهت کاربردهای مختلف تلفن، دیتا، تصویر یا سرویس‌ های دیگر قابل استفاده می‌باشد. در صورت تغییر نیاز کاربرد یک پریز به راحتی با جابجائی در پنل اتصال کابل فیبر نوری یا کابل مسی (Fiber Optic/Copper Patch Panel) قابل تغییر و مدیریت می‌باشد.

در نگرش اولیه به هزینه‌ های کابل‌ کشی ساخت‌ یافته فیبر نوری یا مسی در مقایسه با کابل‌ کشی سنتی، آن‌را افزون‌تر می‌یابیم؛ با توجه به اینکه طول عمر کابل‌ کشی ساخت‌ یافته فیبر نوری یا مسی تا ۱۵الی ۲۰سال تضمین می‌گردد، می‌توان آن‌را به‌عنوان یک سرمایه‌ گذاری دراز مدت قلمداد نموده و این هزینه را با استناد به بالا رفتن نسبت قیمت به کیفیت (Price / Performance) توجیه کرد؛ ثانیاً در کابلکشی به شیوه سنتی، تغییرات، جابجائی و کاربردهای جدید، مستلزم وقفه در روند اجرایی شبکه (تا پایان اعمال تغییرات) می‌گردد، که این وقفه در سازمان‌ ها و شبکه‌ های بزرگ گاهی زیان‌ های مالی سنگینی را به‌دنبال داشته و هزینه‌ های غیر مستقیم بسیار بیشتری را نسبت به هزینه‌های اولیه کابل‌ کشی ساخت یافته بوجود می‌آورد.

شرکت آریا ساسل به عنوان مشاور و مجری در زمینه شبکه‌ های کامپیوتری مبتنی بر بستر فیبر نوری و کابلهای مسی (Copper)، پروژه‌ های متعددی را به انجام رسانده است. شرکت آریا ساسل با برخورداری از تیم‌ های مجرب در زمینه کابل‌ کشی فیبر نوری و مسی، نصب و سربندی تجهیزات شبکه‌ های فیبر نوری و مسی، توانمندی و دانش فنی طراحی و نصب سیستم‌ های کابل‌ کشی ساخت‌ یافته فیبر نوری و مسی را بر مبنای استانداردهای روز دنیا دارا می‌باشد.

عضویت ما در “انجمن بین‌المللی کابل‌ کشی ساختمان‌ های تجاری” (Bicsi) ضامن حفظ کیفیت این خدمات می‌باشد. انجمن بین‌المللی بیکسی، انجمنی غیرانتفاعی است با هدف تبیین راه‌ کارهایی عملی بر مبنای استانداردهای شبکه و انتقال اطلاعات. عضویت در این انجمن به معنای دریافت خبرنامه، مقالات در زمینه به روز شدن استانداردها، مطالعات پروژه‌ های مشابه در زمینه انتقال اطلاعات، مقالات در زمینه روش‌ های بهتر و به روزتر در تفسیر استانداردها و مهم‌تر از همه امکان شرکت در دوره‌ های آموزشی طراحی و نصب شبکه‌ ها و سیستم‌ های انتقال اطلاعات می‌باشد.

دو گروه از پرسنل فنی این شرکت در دوره‌ های مستمر این سازمان شرکت می‌نمایند. گروه اول مدیران پروژه و طراحان شبکه می‌باشند که به مجرد ارائه دسته‌ بندی‌های جدید در مؤسسات استاندارد بین‌ المللی نظیر ANSI و TIA، با شرکت در دوره‌ های Bicsi دانش خود را جهت استفاده از تجهیزات منطبق بر این دسته‌بندی‌ها به روز می‌نمایند. گروه دوم تکنسین‌های نصب می‌باشند که شرکت در کلاس‌ های این مؤسسه باعث حفظ و ارتقاء سطح دانش و کیفیت خدمات نصب آنها و به طبع نتیجه نهایی پروژه‌های اجرا شده کسب رضایت‌مندی کارفرمایان دولتی و غیردولتی این شرکت می‌باشد.

هر شبکه کامپیوتری باید با توجه به شرایط و سیاست‌ های هر سازمان، طراحی و پیاده‌ سازی گردد که این شبکه‌ های کامپیوتری زیر ساخت لازم برای استفاده از منابع فیزیکی و منطقی را در یک سازمان فراهم می‌آورند. بدیهی است در صورتی که زیر ساخت فوق به درستی طراحی نشود، در زمان استفاده از شبکه با مشکلات متفاوتی برخورد نموده و باید هزینه‌ های زیادی به منظور نگهداری شبکه و تطبیق آن با خواسته‌ های مورد نظر، صرف شود؛ ارائه‌ کننده کلیه خدمات پسیو شبکه‌ های فیبر نوری و مسی از جمله: طراحی انواع شبکه فیبر نوری و مسی، مستند سازی با استفاده از نرم‌ افزار های شبیه‌ساز، نصب ترانکینگ، نصب داکت، کابلکشی فیبر نوری و مسی، نصب رک، نصب پچپنل فیبر نوری و مسی , فرم‌ دهی و آرایش کابلهای فیبر نوری و مسی، آرایش رک، پچ کورد فیبر نوری و مسی، فیوژن فیبر نوری، تست فیبر نوری، نصب کیستون فیبر نوری و مسی ، لیبل‌ گذاری، داکت‌ کشی و … در واقع ستون فقرات یک شبکه را برای برقراری ارتباطات تشکیل می‌دهند.

بنابراین داشتن شبکه‌ای پر سرعت مستلزم داشتن سیستم کابلی (پسیو) با کیفیت می‌باشد. کابل‌ کشی ساخت‌ یافته فیبر نوری و مسی تنها منوط به تهیه کالای با کیفیت نیست، بلکه اجرای صحیح تمامی استانداردهای موجود در این امر سبب فراهم آمدن زیر‌ ساخت شبکه کابلی مطمئن با بالاترین میزان پهنای باند خواهد شد تا علاوه بر تأمین نیاز فعلی امکان ارتقاء بستر موجود به تکنولوژی‌ های آینده را به آسانی و با حداقل هزینه‌ ها فراهم آورد.

هفت (۷) دلیل کلیدی که تیم فنی ما را نسبت به سایر رقبا در زمینه خدمات پسیو شبکه‌ های مبتنی بر بستر فیبر نوری و مسی متمایز ساخته است عبارتند از:

  • بازدید و مشاوره رایگان
  • استفاده از مرغوب‌ ترین تجهیزات شبکه فیبر نوری و مسی در پروژه‌ ها
  • تضمین کیفیت پروژه‌ های پسیو فیبر نوری و مسی
  • ​اجرای پروژه‌ ها با منطقی‌ ترین هزینه
  • ​ارائه بهترین راه‌ حل برای نیاز حال و آینده شبکه‌ های فیبر نوری و مسی
  • تحویل تمامی اسناد در اتمام پروژه نظیر لیست پچپنل‌ ها، نقشه کابل‌ کشی، موقعیت نودها، شماره‌ گذاری آنها، نتیجه تست ها و … برای اعمال تغییرات احتمالی در آینده
  • تجربه تیم اجرایی که با دقت بالا در ارائه بهترین کیفیت، زمان اجرای پروژه‌ ها را به حداقل می‌رسانند.

بر این اساس شرکت آریا ساسل با پشتوانه‌ای محکم از رضایت‌مندی مشتریان خود و با تکیه بر دانش متخصصانش خدمات دیتا سنتر و کابل‌ کشی (پسیو) فیبر نوری و مسی را در قالب بخش‌ های ذیل ارائه می‌نماید.

  • طراحی کامل پروژه شامل نقشه ترانک و کابل‌ کشی طبقات و وضعیت قرارگیری نودها
  • کابلکشی ها شامل: کابل برق، کابل‌ تلفن، کابل‌ های شبکه مسی مانند Cat5، Cat6، Cat7 با استانداردهای EIA/TIA 568.B و ISO/IEC 11801
  • نصب ترانک و داکت‌ کشی با رعایت ظرافت، دقت و استاندارد‌های روز دنیا
  • ​اجرای اتاق سرور و دیتا سنتر شامل: کف‌ پوش و سقف، سیستم تهویه، اطفاء حریق و …
  • انواع کابل‌ کشی‌ های فیبر نوری، اجرای فیوژن، نصب پچ پنل فیبر نوری و …
  • طراحی و اجرای سیستم UPS
  • اجرای دکل‌ های مهاری جهت اجرای لینک‌ های ارتباطی وایرلس
  • اجرای سیستم ارتینگ (اتصال به زمین) جهت دکل‌ های مهاری و دیتا سنتر

کابل‌کشی فیبر نوری یا مسی

کارشناسان ما با انوع کابل‌ کشی شبکه‌ های فیبر نوری و مسی و با گونه‌های مختلف تجهیزات مورد استفاده در شبکه های فیبر نوری و مسی آشنا هستند. شرکت آریا ساسل با کلیه برندهای روز و تمامی تجهیزات مرتبط آشنا بوده و برای هر مجموعه با توجه به فعالیت و بودجه بهترین حالت را اجرا خواهند نمود. عموماً شبکه‌ ای با بستر کابل با پشتوانه وایرلس و وایرلس جداگانه‌‌ای صرفاً برای دسترسی کاربران و میهمانان به اینترنت را می‌توان بستری نرمال نامید.

ترانک چیست؟

کانال‌ های پلاستیکی یا فلزی هستند که بر روی دیوار نصب شده و برای پنهان‌کردن و مرتب‌ سازی کابل‌ ها و تمامی مدیاها از قبیل کیستون شبکه فیبر نوری و مسی، کیستون تلفن، پریز برق، UPS و جعبه فیوزها استفاده می‌شوند. معمولاً تمامی برندهای ترانک شامل تمام محصولات از قبیله زاویه، گوشه، فیس پلیت فیبر نوری و مسی (Face Plate) و کیستون فیبر نوری و مسی می‌باشند. از طرفی شبکه بی‌ سیم شبکه محلی است که به صورت بیسیم ارتباط تمامی هاست‌ها با یکدیگر را برقرار می‌کند؛ در این نوع شبکه‌ ها هر چه تعداد کلاینت‌ ها بیشتر شود سرعت شبکه کندتر می‌شود.

شبکه کابلی یا بی‌ سیم

اینکه صرفاً یک شبکه به صورت کابلی باشد راهکار درستی نیست زیرا در حال حاضر بسیاری از تجهیزاتی که به‌گونه‌ای با کار ما مرتبط شده‌اند به صورت وایرلس می‌باشند مانند انواع گوشی تلفن، تلبت، لپ تاپ و حتی پرینترهای جدید نیز به صورت بی‌ سیم تولید می‌شوند، اما نمی‌توان کیفیت و ایستا (Stable) بودن شبکه‌ های کابلی را با وایرلس مقایسه کرد. از سوی دیگر شبکه‌ های WPAN در دسته شبکه‌ های Ad Hoc نیز قرار می‌گیرند. تفاوت میان شبکه‌ های Ad Hoc با شبکه‌ های محلی بی‌ سیم (WLAN) در ساختار مجازی آن‌هاست؛ به‌عبارت دیگر، ساختار مجازی شبکه‌ های محلی بی‌سیم بر پایه طرحی ایستاست درحالی‌که شبکه‌ های Ad Hoc از هر نظر پویا هستند.

کف کاذب اتاق سرور و دیتا سنتر

کف کاذب نام کالایی است که به قرینه سقف کاذب نام‌ گذاری شده و به کفی اطلاق می‌گردد که کف اصلی سازه ساختمانی نیست و جهت افزایش ارتفاع محل تردد به کمک پایه‌ هایی بر کف اصلی طبقات نصب شده است. ترجمه صحیح نام این کالا (Raised Floor) کف مرتفع یا کف کاذب می‌باشد که دلیل به کارگیری آن عموماً جهت پوشش حجم زیادی از کابل‌ ها و تأسیسات است که در بعضی از اماکن به کار می‌رود؛ از آن جمله می‌توان از اتاق‌ های کنترل و فرمان، مراکز کامپیوترهای سرور، پست‌ های برق و مخابرات، برج‌های کنترل، اتاق‌ های قرنطینه، گلخانه‌ های مکانیزه و … نام برد. ولی اخیراً بکارگیری انواع خاص از کف‌های کاذب به منظور گرمایش از کف، انتقال آب‌ های سطحی و کاهش رطوبت و همچنین به منظور سبک‌سازی ساختمان ‌ها نیز رونق یافته است.

انواع کف‌ های کاذب عبارتند از:

1- کف‌ های کاذب مخصوص پوشاندن تأسیسات

  • قابلیت تحمل یک ساعت در شرایط آتش‌ سوزی بدون ریزش و ایجاد دود و گازهای سمی و خفه کننده.
  • قابلیت مقاومت به بارهای دینامیک متمرکز و غلطش در حدود یک تن بر هر تایل.
  • قابلیت مقاومت بارهای استاتیک حداقل با ضریب طراحی۲
  • ضد الکتریسیته ساکن مناسب مراکز کامپیوتری

2- کف‌ های مخصوص انتقال آب‌ های سطحی، خاک و ماسه

مقاوم در برابر شرایط فضای آزاد و قابلیت نصب در سطوح سیمانی

  • مقاوم در برابر اشعه UV
  • مقاوم در برابر پیری (خستگی)
  • مقاوم در برابر مواد اسیدی و قلیایی
  • مقاومت عالی در برابر رطوبت

3- کف‌ های مخصوص جهت نصب گرمایش کف و کاهش رطوبت

  • عایق صوتی
  • مقاومت در برابر رطوبت و مواد شوینده خانگی
  • مقاوم حشرات موذی

4- کف های مخصوص سبک سازی ساختمان

  • مقاومت در برابر بارهای جانی
  • مقاومت سایشی عالی و مناسب به کارگیری در اماکن پر تردد
  • عایق صوتی مناسب
  • ضد الکتریسیته ساکن
  • قابل شستشو

هنوز کف‌ های کاذب، بهترین گزینه برای اتاق سرور و دیتا سنتر می‌باشند چون کف کاذب اتاق سرور و دیتا سنتر درحال حاضر مزایایی مثل مدیریت ایمن تجهیزات کامپیوتری و کابل‌ ها، توانایی در توزیع بار سنگین و البته انعطاف‌ پذیری را ارائه می‌دهند. از ابتدا کف‌ های کاذب به طور خاص برای اتاق‌های سرور و دیتا سنترها طراحی شده بودند و هنوز متد جایگزینی برای آن نیامده است. اتاق‌ های سرور، کامپیوتر و دیتا سنترها باید به طور مؤثر برق را به رک‌ ها، کابلهای داده و سیستم‌های خنک‌کننده مثل هوا و آب توزیع کنند. بنابراین طراحان باید بهترین روش را برای توزیع این خدمات در سرتاسر اتاق و همچنین الزامات آتی مانند رشد، افزایش تقاضا برای توزیع داده و پیشرفت‌ های تکنولوژی در نظر بگیرند. کف کاذب اتاق سرور و دیتا‌ سنتر نشان‌دهنده مرکز داده شرکت با دسترسی بالا است. برای شرکت‌های بسیار، نمایش اتاق سرور آنها بخش مهمی از نمایش تجهیزات و امکانات به مشتریان کلیدیشان می‌باشد. مراکز داده و اتاق‌ های سرور بدون کف‌های کاذب ناقص به نظر می‌رسند. کف کاذب اتاق سرور برای اهداف زیر توسعه یافته‌ است:

  • سیستم مؤثر توزیع جریان هوا
  • توزیع وزن سنگین به طور مساوی
  • بررسی و پشتیبانی از خطوط داده
  • بررسی و مدیریت راحت کابل های برق
  • ایجاد یک محیط ایمن برای پرسنل این بخش
  • انعطاف پذیری

ارزیابی و انتخاب کف کاذب برای اتاق سرور و دیتا سنتر مستلزم بررسی چندین متغیر است. برای دسترسی راحت کف کاذب به پنلهایی نیاز دارد که بتوان برای دسترسی به کابل‌ ها، سیستم خنک‌ کننده و برق زیر آن به راحتی این پنل‌ ها را برداشت. چون رک‌ ها در اتاق‌ های سرور و دیتا سنتر هرساله سنگین‌تر می‌شوند، طراحی‌ های کف کاذب اتاق سرور و دیتا سنتر به قدرت و استحکام زیر ساخت استرینگر نسبت به پنل‌ هایی که فقط به پایه‌ های ستون در گوشه‌ ها قفل می‌شوند، نیاز دارند. انتخاب کف کاذب مناسب برای اتاق سرور و دیتا سنتر مستلزم درک نیازهای ساختاری که روی سیستم کف کاذب می‌نشینند و هم درک میزان بار متمرکز است. این‌ها تنها بخشی از ملاحظات طراحی هنگام آماده‎‌ سازی سیستم‌‎ های کف کاذب اتاق سرور و دیتا سنتر می‌باشند.

الزامات برای جریان هوای خنک و توزیع برق به محبوبیت کفهای کاذب اتاق سرور و دیتا سنتر اضافه می‌کند. در بیشتر موارد نصب و نگهداری مدارهای زیر کف آسان‌تر است. با توجه به الزامات برق، تعداد مدارها به ازای هر فوت مربع در اتاقهای سرور و دیتا سنتر امروزی خیلی بیشتر از گذشته است.

کف کاذب برای اتاق سرور و دیتا سنتر چیست؟

سیستم کف کاذب کف را در محل کار شما بالا می‌آورد. معمولاً کف‌ های کاذب به‌عنوان بخشی از طراحی کف اتاق کامپیوتر استفاده می‌شوند تا فضایی را برای حجم انبوهی از سیستم‌ ها و کابل‌ هایی که بدون تأثیر بر فضای کار کارکنان وجود دارند فراهم کنند. کف کاذب متشکل از پنل‌ های کف 600 *600 میلی متر هستند که معمولاً با ورقه‌ های فولاد جوش داده شده و پرشده با سیمان سبک می‌باشد که ساختار کف کاذب بسیار قدرتمندی را ایجاد کرده و با پایه‌ های ستون پشتیبان زیر ساختار قابل تنظیم حفظ می‌شود. فضای بین کف کاذب و کف زمین به شما این امکان را می‌دهد تا برق، داده، کنترل محیطی و جریان هوا، سیستم اطفاء حریق، سیستم امنیتی و غیره را مقرون به صرفه از طریق آن منتقل کنید. اتاق سرور و دیتا سنتر استاندارد دارای خواص متعددی می‌باشد و استانداردهای مختلفی در آن رعایت می‌شود. یکی از قسمت‌ های اتاق سرور و دیتا سنتر استاندارد کف کاذب اتاق سرور و دیتا سنتر می‌باشد.

 

تیم پشتیبانی آریا ساسل

برچسب ها: