اجرای شبکه ADSS و OPGW

اجرای شبکه ADSS و OPGW

اجرای کابل فیبر نوری OPGW و کابل فیبر نوری ADSS

شرکت آریا‌ ساسل جم به پشتوانه سال‌ها تجربه مدیران و کارشناسان توانمند در زمینه انواع شبکه‌ های مبتنی بر فیبر نوری و همچنین با بهره‌ گیری از کادر فنی و اجرایی متخصص پیشرو در زمینه مشاوره، طراحی و اجرای شبکه‌ های کابل فیبر نوری هوایی ADSS و OPGW بوده و بانی اجرای پروژه‌ های شبکه ADSS شرکت‌ های توزیع برق استان‌ های کشور و شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل می‌باشد؛ لذا به واسطه اجرای شبکه‌ های کابل فیبر نوری هوایی و تدوین دستورالعمل‌ های اجرای شبکه‌های کابل فیبر نوری ADSS زمینه‌ های اشتغال را برای سایر شرکت‌ های کوچک فراهم آورده است.

کابل فیبر نوری (OPGW (Optical Power Ground Wire و کابل فیبر نوری (ADSS (Arial Dielectric Self-Supported نوعی از کابل فیبر نوری می‌باشند که در خطوط فوق توزیع و انتقال صرفاْ به منظور انتقال دیتای صنعت برق مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

كابل فیبر نوری OPGW از یک یا چند تیوپ آلومینیومی یا فولاد ضد زنگ (Stainless Steel) حاوی تعداد معینی از تارهای فیبر نوری و سیم‌ های فولادی با روکش آلومینیوم در لایه اول و سیم‌ های فولادی، آلومینیومی و آلومینیوم آلیاژی یا ترکیبی از آنها در دیگر لایه‌ها بر اساس نوع مشخصات الکتریکی و مکانیکی مورد نظر تشکیل شده است.

از طرفی کابل ADSS بسته به سفارش مشتری همانند کابل OPGW از یک یا چند تیوپ PVC حاوی تعداد معینی از تارهای فیبر نوری با روکش HDPE در لایه اول و الیاف ابریشمی یا الیاف شیشه‌ ای، نخ جذب آب و پرکننده‌ های دیگری در لایه ها، بر اساس نوع مشخصات فنی و محیطی مورد نظر مشتریان تشکیل شده است.

تعداد تارها یا Core فیبرهای نوری به‌کارگرفته شده در تیوپ‌ ها متغیر بوده و بر اساس نیاز و درخواست مشتری می‌تواند از ۱ فیبرنوری آغاز شده و به اعدادی همچون ۴۸،۲۴،۱۲ و حتی بالاتر نیز برسد.

از كابل‌ های OPGW در بالاترین نقطة دكل‌ های خطوط انتقال استفاده می‌شود. کابل‌ های OPGW از نظر ظاهری مشابه سیم‌ های گارد (شیلدوایر) یا هادی‌ های ACSR بوده و در خطوط قدیمی موجود جایگزین سیم‌ های گارد شده و در طراحی خطوط جدید انتقال به عنوان محصولی با دو کاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

كاربردهای کابل فیبر نوری OPGW و ADSS:

این کابل‌ ها در خطوط انتقال و توزیع به دو منظور استفاده می گردند:

کاربرد اول: محافظت از خطوط فاز حاوی جریان الکتریکی (هادی‌ های انتقال هوایی) در برابر جریان‌ های اتصال کوتاه و جریان‌های آنی رعد و برق و ارت نمودن این حریان‌ها و انتقال آنها به زمین از طریق دکل‌ های انتقال.

کاربرد دوم: انتقال داده‌ های صوتی و تصویری با به‌ کارگیری فیبر‌های نوری.

 

ویژگی‌ ها و فواید اجرا و انتقال کابل‌ های فیبر نوری از دکل های انتقال هوایی:

اجرا و انتقال کابل‌ های فیبر نوری از طریق دکل‌ های انتقال هوایی دارای فواید بسیاری نسبت به كابل‌ های فیبر نوری منتقل شده از طریق زمین می‌باشد، به عنوان مثال می‌‌توان به هزینه بسیار کمتر نصب هوایی هر كیلومتر از این كابل‌ ها نسبت به كابل‌ های زمینی، كاهش آسیب‌ های وارد شده به کابل ناشی از گود برداری‌ ها، گسترش مسیر‌ها، جایگزینی سیستم‌ های فاضلاب زیر زمینی و … اشاره نمود.

همچنین با توجه به دو منظوره بودن کابل فیبر نوری صنعت برق می‌توان علاوه بر محافظت از خطوط فاز حاوی جریان الکتریکی در برابر اتصال‌های کوتاه و جریان‌ های صاعقه از قابلیت کابل‌ های فیبر نوری نیز در انتقال داده‌ های صوتی و تصویری بهره جست و در مکان‌هایی که انتقال فیبرهای نوری از طریق کابلهای زمینی دارای هزینه زیادی می‌باشد (مانند مناطق کوهستانی و …) هزینه این امر را کاهش داد.